Demiclownsvzw Dementie Blog Corona en Demiclownsvzw
< Terug naar blogoverzicht

Corona doet Demiclowns de nek om

2020 zou hét Demiclowns jaar worden, tot corona uitbrak en Music For Life z’n concept veranderde. Ga in deze blog na wat de impact is voor ons & hoe jij het verschil kan maken.

2020, hét jaar

2020 beloofde hét Demiclowns jaar te worden. Maar 2020 gaat de geschiedenisboeken in als het jaar van corona, niet dat van Demiclowns VZW.

Ik herinner me het nog goed. Maandag 9 maart hielden wij sollicitaties. Twee nieuwe professionele therapeuten versterkten ons team. Welkom: Emily en Joke! 11 maart brak corona uit in België. Woon- en zorgcentra sloten noodgedwongen de deuren. Demiclowns viel 6 maanden zonder werk. Daag: Emily en Joke ☹.

Het wegvallen van de Warmste week centen maakt de put alleen nog dieper.

Kortom: Covid en het nieuw concept van de Warmste Week maakt dat onze werking in gevaar komt.

Kom te weten hoe jij als een echte held Demiclowns VZW kan redden

DE HARDE CIJFERS

Eén van onze pijlers van inkomsten zijn onze levensverhaal bezoeken. Bezoeken op maat die inspelen op het levensverhaal van de persoon met dementie, die hen in staat stellen om terug identiteitsbeleving en waardigheid te ervaren.

De laatste vier jaar verdriedubbelde de levensverhaal bezoeken, prachtig toch?! We gingen van 575 personen met dementie in 2017 naar 1675 personen met dementie in 2020.

Althans 1675 is het bereik dat we in 2020 gingen halen, corona stak daar een stokje voor. In realiteit zijn we slechts langs geweest bij 325 mensen met dementie. 1350 personen met dementie bleven op hun honger zitten.

Een ramp…

Een ramp voor personen met dementie

Een ramp voor het psychisch welzijn

Een ramp voor Demiclowns vzw

Onze tweede inkomstenbron zijn onze opleidingen, vormingen en supervisie aan professionals, mantelzorgers en geïnteresseerden. Ook deze vielen in het water.

Vanwege het intensieve en interactieve karakter van onze vormingen, zagen wij dit niet haalbaar om op korte termijn over te schakelen naar een kwalitatief en professioneel alternatief.

Ook deze inkomsten vielen weg. In totaal betekende dit voor ons een omzetdaling van €25.500. Dit terwijl vast kosten blijven lopen.

Deze situatie kunnen wij nog tot februari volhouden. Als deze situatie tegen dan niet veranderd moet Demiclowns VZW tegen eind februari '21 de deuren sluiten.

Een ramp…

Een ramp voor personen met dementie

Een ramp voor het psychisch welzijn

Een ramp voor Demiclowns vzw

Hartverscheurend.

Jij kan hét verschil maken, ontdek hoe
Demiclownsvzw Demiclownsforlife Banner FCB

WE HOUDEN DE HOOP ER IN

Het idee dat wij eind februari de deuren zouden moeten sluiten vinden wij hartverscheurend. Ondanks dit trieste perspectief proberen wij er de hoop in te houden.

Zo lanceren wij op 30 november onze campagne #DEMICLOWNSFORLIFE.

Met deze campagne bieden wij enkele formats aan om samen met ons mee mogelijk te maken dat:

  • Demiclowns VZW zijn deuren niet hoeft te sluiten.
  • Psychische zorg voor iedereen met dementie toegankelijk blijft.

De campagne is geslaagd als we tegen 1 maart 2021, €20.000 hebben verzameld.

Indien niet...

Daar proberen we nu nog zo weinig mogelijk aan te denken.

JA, ik wil steunen en genieten van 60% fiscaal voordeel!

Bekijk ons campagne filmpje en deel het met iedereen die dementie een warm hart toedraagt.