Plan hier je bezoek van Demiclowns

Demiclownsvzw Dementiezorg Gent Banner

Een schoteltje magie,

een gevoelservaring van formaat.

Een wereld van fantasie,

een clowns-ervaring op maat.

LEVENSVERHAAL BEZOEKEN OP MAAT

Het verloop van een bezoek

Bij het inplannen van het bezoek vragen wij je om ons kort achtergrond informatie te bezorgen van de mensen bij wie we langsgaan. Op die manier kunnen wij ons volledig afstemmen op het verhaal van de persoon die voor ons zit en wordt een levensverhaal bezoek op maat mogelijk.

De Demiclowns zijn in totaal zo'n 3-tal uur aanwezig bij een bezoek.

Een bezoek wordt steeds gebracht door twee therapeutisch opgeleide clowns en duurt 90 minuten. Dit betreft pure 'speeltijd', tijd waarin de clowns met de bewoners actief zijn.

Het clownsduo arriveert een uur voor aanvang van het bezoek. Dan start de voorbereidingsfase. Samen met jou neemt het duo een kijkje in de ruimtes en wordt de route bepaald. Daarna kleden de clowns zich om en bereiden zich voor op hun ontmoeting met de bewoners. Het clownsduo is nu klaar voor het bezoek. Tijd voor actie!

Het is steeds mogelijk om foto's te maken tijdens het bezoek, altijd een fijne herinnering.

Na het bezoek keren de clowns terug naar hun kleedruimte.


NABESPREKING

Demiclowns VZW vindt multidisciplinair overleg essentieel. We maken dan ook graag tijd voor een nabespreking. Ervaringen worden gedeeld, observaties uitgewisseld en tips geformuleerd voor de dagelijkse omgang met bewoners.

Indien je meer dan 3 bezoeken op 1 jaar boekt, stellen wij ook graag een zorgdossier voor jou op. Dit is een handig document waarin jij onze observaties en tips kan delen met je collega's en in het professionele zorgdossier.

Demiclownsvzw Dementie Vlaanderen

HOE GAAT HET IN Z'N WERK

Iedere bewoner is uniek. Ons aanbod is uitgebreid en komt hieraan tegemoet. Demiclowns VZW biedt bezoeken aan in groep of individueel op kamer. Ook een combinatie van de beide is mogelijk. We gaan langs bij personen met dementie in diverse stadia.

Je kiest zelf tussen verschillende opties:

  • 6 individuele bezoeken op kamer
  • 4 individuele bezoeken + 1 groep
  • < 3 individuele bezoeken + 2 leefgroepen
  • 2 of 3 leefgroepen

Elk bezoek is uniek. Een bezoek van Demiclowns VZW ziet er nooit twee keer hetzelfde uit. Het clownsduo biedt geen pure act, maar een beleving op maat, met als vertrekpunt het levensverhaal van de persoon die voor ons zit.

Onze ervaring leert dat we hen beter bereiken vanuit een dagdagelijkse situatie, dan vanuit een gekunstelde situatie.

Lees alles over de meerwaarde van Demiclowns in onze blog.

Het idee dat ik vooraf had van de Demiclowns klopt niet met de realiteit. Demiclowns kijken naar de mens die voor hen zit, in plaats van een toneeltje te spelen als clown.

Evelien , ergotherapeut
Demiclownsvzw Dementiezorg Levensverhaal Bezoeken Vlaanderen

PRIJS

Onze unieke levensverhaal-bezoeken op maat zijn €315 (excl. BTW en vervoerskosten) waard.

In functie van het opbouwen van een proces met de bewoners en het personeel van jullie voorziening, pleiten wij voor een structurele samenwerking. Zo hebben wij diverse klanten waar wij maandelijks langsgaan.

Indien jullie een samenwerking op langere termijn wensen, kan je Demiclowns VZW meerdere malen per jaar boeken.

De clowns zijn boos op elkaar. Een bewoonster komt recht uit haar stoel, omhelst de clowns en zegt:"ge moet mekaar gerne zien."

Boek hier je bezoek