Onze vormingen

Demiclowns leert zorgverleners, mantelzorgers, studenten en geïnteresseerden tijdens interactieve workshops omgaan met personen met dementie.

Graag meer info? Mail ons
Demiclownsvzw Basisvorming Gent Dementiezorg

Geplande vormingen

DIT WAS DE STUDIEDAG: DEMENTIEZORG OMGEDACHT

Op 7 februari organiseerden de Demiclowns voor de eerste keer een studiedag. En of het een succes was! Met dank aan jijenik-fotografie.be kunnen we nog even nagenieten.

Sfeerbeelden
Methodiek II

WORKSHOPS OP MAAT

Ontdek onze workshops op maat. Niet alleen onze bestaande workshops en vormingen kunnen in house gegeven worden. We gaan ook graag met jouw voorziening in contact om een opleiding op maat uit te werken die volledig voldoet aan jullie wensen.

Wil je de theorie meteen in de praktijk omgezet zien? Kies voor het combinatiepakket: opleiding in de voormiddag, levensverhaalbezoek na de middag.

Meer info
Demiclownsvzw Opleiding Dementiezorg

BASISVORMING

Maak kennis met Demiclowns vzw, de methode en het clownspel. Via het clownspel dat vorm krijgt in verscheidene oefeningen kom je meer in contact met jezelf en de ander. Samen gaan we op zoek hoe we op een frisse en open manier in de zorg kunnen staan binnen verschillende contexten.

GENK - 14 februari 2023 GENK - 7 februari 2023
Demiclownsvzw Basisvorming Gent

THEMADAGEN

Gedurende 5 dagen sta je stil bij het hoe en waarom van Demiclowns vzw, ga je op zoek naar je eigen clown en leer je nuttige tips & tricks. We staan stil bij verschillende onderwerpen die van toepassing zijn in het werken met personen met dementie, zoals bijvoorbeeld passiviteit en agressiviteit van bewoners.

GENK - start maart 2023 GENT - start maart 2023
Themadagen Genk Demiclownsvzw Dementiezorg

ADVANCED CLASS

Volgde jij reeds onze themadagen en wil je je nog verder bekwamen in het omgaan met personen met dementie volgens de Demiclowns-methode? Tijdens deze gevorderde opleiding krijg je professionele ondersteuning en coaching op jouw maat, op basis van jouw concrete werksituatie en casussen uit jouw dagelijkse praktijk.

Meer info
Demiclowns Opleiding dementie Vlaanderen

WORKSHOP: MANTELZORGERS

Een tweedelige workshop van telkens 1,5u waarbij we mantelzorgers op een praktijkgerichte, constructieve manier versterken om positief contact te kunnen behouden en communiceren met hun geliefde die lijdt aan dementie.

We maken hierbij gebruik van wetenschappelijk inzicht en onze jarenlange expertise op het terrein van dementie.

DEELNEMERS: Max. 16

PRIJS: €808 excl. BTW en excl. vervoerskosten.

Dit wordt betaald door de organisatie die deze workshop boekt.

BOEKEN?: Stuur een mailtje naar lara@demiclowns.be

Ik wil dit boeken!
Workshop Mantelzorgers Dementie Demiclowns vzw 2021

SUPERVISIE

Ben je reeds aan de slag als clown en ben je op zoek naar een professioneel klankbord dat je verder helpt?

Dan kan onze supervisie sessie hieraan tegemoet komen.

Supervisie biedt je de kans om je handelen te toetsen, bij te sturen, je vindt een klankbord voor moeilijke situaties en kan je vaardigheden verfijnen.

Om het effect van je supervisie traject te vergroten, komen wij op locatie.

Supervisie is mijn ding
Demiclownsvzw Vormingen Supervisie