top of page

Demiclowns door de lens van Dominique


Vorige maand volgde ik enkele uurtjes een themadag van Demiclowns in Gent.

Ik fotografeerde al eerder voor hen, onder andere tijdens een levensverhaalbezoek in een WZC, en ben daardoor echt onder de indruk van wat zij kunnen verwezenlijken.

Hoog tijd dat ze nog wat meer in de aandacht komen!

Als vrijwillige fotograaf ging ik nu naar Theater Box, het kleinste theater van Gent. Wat een supertoffe locatie! Hier gingen in het voorjaar de themadagen van Demiclowns door.Met deze themadagen willen de Demiclowns de deelnemers onderdompelen in hun werkwijze, tonen ze wat de achtergrond van hun werk is en het hoe en bewijzen ze waarom dit zo belangrijk is in de zorg en onze maatschappij.


Als deelnemer krijg je handvaten en technieken mee om deze te kunnen inzetten in je werk in de zorg. Je gaat ook op zoek naar wie jij bent als persoon en hoe jij je als clown wil profileren.


Zelf vond ik het super interessant en leerrijk om deze themadag te volgen als fotograaf. Ik werkte zelf mijn hele carrière in de zorg, waar ik uiteraard vaak in aanraking kwam met personen met dementie.


Mijn mama die vorig jaar overleed had de ziekte van Alzheimer en ik vind het erg jammer dat ik vroeger niet op de hoogte was van Demiclowns.

Mijn mama zou zo genoten hebben van een bezoek van de Demiclowns. Ik zie het al helemaal voor me. Hoe ze zou opfleuren en meegaan in hun spel en communicatie.


Tijdens deze themadag vond ik het erg fijn om te zien hoe de deelnemers openbloeien tijdens deze opleiding en hoe ze zich volop geven en tot het uiterste gaan met veel enthousiasme.


Daarvoor natuurlijk een dikke pluim aan de Demiclown die deze themadagen geeft. In dit geval was het Shana. Zij zorgde ervoor een veilige ruimte te creëren zodat de deelnemers zich helemaal konden geven. Binnen hun eigen grenzen, op eigen tempo.

Wil jij als persoon in de zorg ook leren hoe je nog beter met mensen met dementie kan omgaan in alle omstandigheden?

Je vindt alvast hier meer info.


Ik beloof je, je zal er geen spijt van hebben!


66 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page