top of page
  • Foto van schrijverLore

Grumpy & Cookie wandelden de Kustroute

In augustus wandelden Danielle en haar collega de Belgische kust om geld in te zamelen voor Demiclowns. In totaal zamelden ze 831 euro in. Wat een tocht! Hun verhaal.


Wie zijn wij?

Wij zijn Danielle (Grumpy) en Carla (Cookie) en werken beiden in WZC De strandjutter te Blankenberge. Grumpy heeft in 2019 de cursus in Vives door de Demiclowns gevolgd. Ook buiten het werk zijn wij vriendinnen. Sedert ruim een jaar gaan we samen wandelen. Op een dag had ik, Danielle, het lumineuze idee om de kustlijn De Panne – Knokke af te wandelen. En terwijl we dit deden, zouden we geen goed doel voor ogen nemen?


Aangezien we werken onder het principe van de demiclowns in ons WZC, was de keuze gauw gemaakt. Door corona had de vzw het niet gemakkelijk gehad en vonden we dat ze een steuntje in de rug verdienden. Zowel binnen als buiten de WZC hebben we uitvoerig reclame gemaakt voor onze tocht, wat blijkbaar zijn vruchten heeft afgeworpen.


Dag 1 : De Panne – Oostende (33 km)

Na intens oefenen en wat praktische regelingen, zijn we er op zaterdag 27/8 om 8u in De Panne aan het standbeeld van Leopold-I gestart. Het weer viel alvast mee, zon en een beetje (tegen)wind. Onze eerste bemerking : voor 10u was nergens een toilet beschikbaar. Onderweg één chemisch toilet. Voor de rest, inhouden…


Langs de dijk verschillende kunstwerken tegengekomen. En dino’s uit zand! Ook veel roekeloze fietsers, waardoor we toch enkele keren langs de kant hebben moeten springen.


Dag 2 : Oostende - Blankenberge (25 km)

Op naar de oversteek, die vanaf 6u30 vaart. Ondanks het vroege uur, toch al wat volk op de boot. Tijdens het wachten een leuke babbel gehad met twee dames die onderweg waren naar Tielt, weliswaar niet te voet.


We passeren Fort Napoleon en het naaktstrand Bredene naar De Haan. Na lunch en een korte familiereünie gaat de route verder naar Wenduine. Tijd voor een korte stop met ijsje, ondertussen toch al ietwat pijnlijke voeten. Nog een duwtje van 4 km en de tweede etappe zat erop. De grootste uitdaging in Blankenberge? Thuis geraken door de meute van de bloemenstoet!


Dag 3 : Blankenberge – Knokke (15 km)

Laatste en kortste etappe, samen met 2 extra wandelaars.

Langs het Zeebos en de haven Zeebrugge gaat het naar de dijk van Heist! Op naar het mondaine Knokke via Duinbergen. Na 4 uur komen we aan op onze bestemming.


Wat was het een gezellige trip, die vlug voorbij is gegaan door het aangename gezelschap en de leuke babbels. In Knokke hadden we, een zootje ongeregeld, toch wel wat bekijks. Eenmaal aangekomen hebben we onszelf getrakteerd op een hapje en een drankje om onze prestatie van 73 km in totaal te vieren.

We did it!


Danielle maakt het verschil jij binnenkort ook?

Demiclowns vzw is een privé initiatief dat zonder subsidies tot stand komt, dus dat elke gift telt. Met hun wandeltocht maakten Danielle en haar collega het verschil!

Wil jij ook een actie opzetten ten voordele van de Demiclowns? Stuur ons een mailje, wij helpen je graag!22 weergaven0 opmerkingen

Comentarios


bottom of page