top of page
  • Foto van schrijverThibaud

Winnaar give away-actie bekendgemaakt

Tijdens de week van dementie organiseerden de Demiclowns een heuse give-away actie. We gaven een deelname aan de Themadagen weg, een opleiding ter waarde van 720 euro! Tijdens de week hebben jullie massaal collega's genomineerd. Uiteindelijk heeft de onschuldige clownhand één naam uit de pot gehaald.


Meer dan 100 nominaties...

Tijdens de week van Dementie waren de Demiclowns, dankzij jullie, all over the place. Gedurende de week hebben jullie massaal genomineerd, gedeeld en ge-vind-ik-leukt. Door al die interacties bereikten we meer dan 4.000 personen en maakten heel wat mensen kennis met de Demiclowns.


... Nog meer complimenten voor elkaar ...

Tijdens al dat nomineren gaven jullie, terecht, heel wat complimentjes aan collega's, vrienden en familie. Ons doel van deze week van dementie was samen de zorgverlener in de bloemetjes te zetten. Of dat gelukt is? Geniet even mee.

"Graag zou ik iemand willen nomineren voor deze opleiding: Nathalie Mertens, onze coördinator Wonen en Leven in WZC Sint-Carolus, Ternat. Zij verdient het echt om deze opleiding te volgen. Hiermee kan natuurlijk iedereen afkomen, maar ik ga jullie ervan proberen overtuigen dat zij de geknipte persoon is!


Als geen ander gaat Nathalie, samen met alle disciplines, aan de slag met onze bewoners: individueel of in groep, gym/zang/gesprekken/optredens/thema-activiteiten..., noem maar op niets is haar te veel. Haar flexibiliteit wordt vaak op de proef gesteld, maar ook dan tovert ze vaak een waardig alternatief uit haar mouw (volgens mij ook een goede eigenschap voor een demiclown .)


In ons WZC is het levensverhaal momenteel een project om verder uit te werken, in samenwerking met de andere disciplines. Zij streeft ernaar om, samen met de bewoners, op zoek te gaan naar hun levensinvulling/levenszin… Nathalie is diegene die steeds rekening houdt met de persoon/personen die ze voor zich heeft, ze voelt hen prima aan en stimuleert hen toch zelf de touwtjes in handen te nemen. Hierdoor leven de bewoners op, maar ook zijzelf haalt veel voldoening uit de, terechte, dankbaarheid van bewoners, familieleden en vrijwilligers.


Tot slot, Nathalie is nooit verlegen om nieuwe projecten op te starten en ze daarna ook kritisch te evalueren om op deze manier steeds tot een betere versie te komen. Dus, ik twijfel er niet aan dat ze met haar typische gedrevenheid deze opleiding met verve tot een goed einde zal brengen en er dan ook effectief mee aan de slag zal gaan." - Stephanie Van Schuerbeeck


"Ik tag Wendy, orthopedagoge van ‘t Hoge WZC te Kortrijk omdat zij een warm hart heeft voor de bewoners. Ze straalt in alles wat ze doet en heeft voor iedereen evenveel aandacht. Tijdens de activiteiten dat ze organiseert weet ze met haar spontaniteit de aandacht van de bewoners te trekken, ze geeft hen een goed gevoel en krijgt van hen daar ook bedanking voor terug." - Ingrid Vanhee


"Ik nomineer Daniëlle Jack Ruhne. Ze is ronduit geweldig, en als clown top als ze dit doet voor de vrienden en kinderen. Mocht ze deze kans kunnen krijgen: dan is er een super demiclown aanwinst in aantocht! Zalige madam, boordevol leven en boordevol goesting om dit te volgen. God wat wil ik dit graag voor jou Daniëlle en voor al die ouderen!!! Alweer wat meer lachjes in de wereld dan!" - Marie-Sophie Lobel "Mijn lieve collega’s Dieter Van Haeren, Charlene Broeckx, Els Van Loon en An Diels doen hun job bij ons in het WZC met hart en ziel. Dit zou supertof zijn en de bewoners nog meer een lach op hun gezicht kunnen toveren." - Kimberly Dellevoet

"Isabel Belle Isabel brengt steeds de bewoners aan het lachen! Een topcollega met het hart op de juiste plaats!" - Ceenaeme Joyce


... En één winnaar!

Onze onschuldige clown trok één naam uit de grabbelton. Benieuwd? Het filmpje vind je hier!
16 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page