top of page
  • Foto van schrijverEmily

DANKJEWEL!

Het jaar 2020 zou hét jaar van de Demiclowns worden. Tot COVID19 roet in het eten strooide. Het wegvallen van de Warmste Week zorgde voor zo'n drastische omzetdaling dat de sociale onderneming op de rand van sluiting stond.

Tot ons team en een heleboel vrijwilligers in actie schoten voor onze jaarlijkse benefiet. Het doel? 20.000 euro. Het resultaat? #Demiclownsforlife!


Als Demiclown nam ik recent de taak op mij om ‘kaartjes’ te schrijven. Wat heeft het kaartjes schrijven te maken met de psychische zorg voor personen met dementie? De campagne #demiclownsforlife!


Even zijsprong naar maart 2020 (u weet waarschijnlijk wat er volgt). 2020 zou hét Demiclowns jaar worden, tot corona uitbrak en het concept Music For Life veranderde. Het mogelijk wegvallen van de Warmste-Week-centen brachten onze vzw in gevaar. Je moet geen boekhouder te zijn om de financiële put te zien. De omzetdaling was drastisch. Mijn rode neus sloeg wit uit toen de bestuurders bij het gapen in de put stelden dat onze sociale onderneming begin 2021 de deuren moest sluiten.


Gelukkig kwamen ons team en de vrijwilligers met het waardig alternatief voor onze jaarlijkse benefiet. De pandemie stimuleerde onze creativiteit. In 2020 geen BarWirWar, wel een Wirwarrige Biermand. Brouwerijen, groothandels en artiesten ondersteunden hartverwarmend. Eén van de bestuurders wandelde in etappes van Herent naar Diksmuide, goed voor 12 zondagen en meer dan 200 kilometer. Er werden kerststukjes gemaakt en er werd gebakken. Streefdoel: 20.000 euro.


Het resultaat in maart 2021? Meer dan 27.000 euro! Met dank aan jullie gulle giften behoren we niet tot het verleden. Dank u! Dank voor allen die acties organiseerden en zo doneerden. We hebben terug financiële zuurstof. De rode neus staat terug op. We staan nu in de startblokken om weer meer levensverhaalbezoeken te doen, vormingen en opleidingen te geven. Als Demiclown werk ik dagelijks met personen met dementie en hun omgeving blij. Ik ben dus een bevoorrechte getuige van wat mogelijk is dankzij jullie schenkingen.


Dankzij jullie gulle giften behoren we niet tot het verleden

Juist, ik had het over kaartjes schrijven… Ik haalde mijn schoonschrift en pen van onder het stof om een dankwoord te posten naar elke gulle giftgever. Dus, op puur ambachtelijke wijze. Adressen schrijf ik op het ritme van mijn vreugdekreten.


Hoewoewawa. Yes. Hoi! Hoi! Hupssake. Terwijl ik postzegels plak, vraag ik mij af wat mensen motiveert om te geven? De wetenschap dat je van geven gelukkig wordt?

Of omdat jij dementie van dichtbij meemaakt? Of om wat extra van de belastingen te kunnen aftrekken?


Hoe dan ook, dikke dikke merci, ook aan wie nog gaat geven.

Dat kan steeds:


7 op 7 en 24u op 24 u.


En met nu met een vreugde dansje huppel ik nu naar de postbus. Kwestie van in beweging te blijven voor als we nog eens op bezoek gaan.


Emily Ghekiere, Demiclown


Zondag 7 maart 20212 weergaven0 opmerkingen

Коментарі


bottom of page